A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetője elbukta a pert, tényleg van cége a svájci adóparadicsomban

politika
2017 május 31., 10:23

Szivek Norbert MNV-vezető – akinek magánnyugdíjvagyon-dézsmálásáról hosszabb cikket írtunk nemrég – pert vesztett a Heti Válasszal szemben. A cikk kifogásolt állításai:

  • „Szivek Norbert „a svájci cégjegyzék szerint Cretum GmbH néven máig ellenőrzése alatt tart egy társaságot, amely Zugban, a híres-hírhedt offshore-paradicsomban működik – abban a városban, ahová a Rogán Antal „kávépartnereként” emlegetett Kertész Balázs is befészkelte magát.”
  • „Az MNV-vezér „2010 előtt még az MSZP pénztárnoki vonalával kooperált. Részt vett például az Elmib nevű, közvilágítással foglalkozó cég privatizációjában, értsd: Puch László holdudvarába menekítésében.”
  •  „Nemcsak a belpesti Mahart-házat, hanem az azt körülölelő teljes tömböt megszerezte egy Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport (…) A Vörösmarty térrel összeérő épületegyüttest ötcsillagos óriásszállóvá fejleszthetik – az állami Eximbank 15 és a Gránit 2 milliárdjából.”
  • „Szivek Norbert magánstábja emellett (…) luxuslakópark-kialakításra készül a Duna-part XIII. kerületi szakaszán, tárgyal egy félbemaradt, szintén ötcsillagos visegrádi hotel befejezéséről, továbbá egy lehetséges dombóvári bevásárlóközpont-helyszínt is bekebelezett.”

A Heti Válasz arról is ír, hogy Szivek ügyvédje az egyik tárgyaláson a per közben jött rá, Sziveknek mégiscsak van egy cége – a Cretum Gmbh –, amit a svájci adóparadicsomként ismert Zugban jegyeztek be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.