Betiltották Libanonban a Wonder Womant, mert a főszereplője egy izraeli színésznő

2017 május 31., szerda 17:24
185

A hivatalos indoklás azért, mert a héten bemutatott új szuperhősfilm főszereplője egy izraeli színésznő, Gal Gadot volt katona.

A vetítési tilalmat a belügyminisztérium rendelte el szerdán, néhány órával a forgalmazás megkezdése előtt. A libanoni mozik leszedték a hollywoodi produkció plakátjait és levették műsorukról az alkotást, amely az azonos nevű női képregényhős első egészestés, élőszereplős mozifilmje. 

Fotó: Frazer Harrison/AFP

A tilalmat a gazdasági és kereskedelmi minisztérium kezdeményezte, mert Libanon és Izrael között hivatalosan hadiállapot van érvényben, és a libanoni törvények tiltanak bármiféle kereskedelmi ügyletet Izraellel. 

Egy Izrael támogatóinak bojkottjáért küzdő libanoni civil szervezet már tavaly is kampányolt egy olyan szuperhősfilm (a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala) ellen, amelyben az izraeli színésznő is szerepet kapott, de az akkori kampány nem eredményezett hivatalos tilalmat. 

A mostani kampány azért vezetett sikerre, mert nagyobb hátszelet kapott a médiától - vélte a szervezet szóvivője az AP-nek nyilatkozva. (MTI, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt