Hogy ki ne szivárogjanak az érettségi feladatok, Etiópiában lekapcsolták az internetet

külföld
2017 május 31., 19:21
comments 19

Az országból érkező jelentések szerint lekapcsolták az internetet Etiópiában, hogy így akadályozzák meg, hogy megakadályozzák az érettségi feladatok kiszivárgását. 

Az információt megerősítette a Google transzparencia-jelentése is, mely szerint kedd este látványosan visszazuhant az országban az internetforgalom, ami szerda délutánig sem állt helyre. 

Tavaly kiszivárogtatták az országos érettségi feladatokat aktivisták az internetre, feltevések szerint az idei lépésnek a célja az lehetett, hogy az internet lekapcsolásával elébe menjenek egy ilyen kísérletnek. 

Egy éven belül ez a harmadik alkalom, hogy Etiópiában elzárják az internetet, 2016 júliusában a kormány azután korlátozta az internetes forgalom egy jelentős részét, hogy a neten felbukkantak az egyetemi felvételi feladatok. 

Hasonló lépés történt amúgy tavaly Algériában is, ahol az érettségik idején a kormány a közösségi oldalakat tette elérhetetlenné. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.