Lebontaná a lakótelepek legfelső szintjeit a kormány

gazdaság
2017 május 31., 12:44
comments 470

Először tavaly vetette fel Lázár János, hogy a nyári hónapokban nagyon meleg van a panellakásokban, ezért érdemes lenne a felső emeleteket elbontani, az ott élőket pedig kertes házakba költöztetni. Az Index most arról ír, hogy az ötlet megint előkerült múlt héten, amikor Orbán Viktor Lázár János vendége volt Hódmezővásárhelyen. 

A hvg.hu cikke szerint egyelőre annyit tudni a tervről, hogy a tízemeletesnél magasabb épületek felső szintjeit bontanák el, de csak akkor, ha a lakók beleegyeznek és van is hova menniük. A tervek szerint elsőnek épp Hódmezővásárhelyen próbálnák ki az ötletet, és egyben fel is újítanák a megmaradó szinteket. 

Az viszont kérdés marad, hogy az egésznek pontosan mi az értelme. Hiszen ha lebontják a legfelső, tizedik emeletet, attól még az alatta maradó, hirtelen legfelsővé váló kilencedikben valószínűleg pont ugyanolyan meleg marad majd a nyáron. Arra pedig nyilvánvalóan nincs pénze a kormánynak, hogy mindenkit kertes házakba menekítsen a panelekből. 

Az első becslések szerint mindenesetre ha csak a tizedik emeleten élőket kéne kiköltöztetni saját kertes házba, az is ezermilliárdos kiadást jelentene. 

A hódmezővásárhelyi sajtó viszont arról ír, hogy a helyi alpolgármester elmondása szerint a projekt lényege lehetne, hogy akár az ötödik szintig lépcsőzetesen visszabontják a paneleket, és a lakásukat elveszítők folyamatosan kapnának helyette új ingatlanokat.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.