Meghalt az olasz kisfiú, akit antibiotikumok helyett csak homeopátiával kezeltek

Mélyen megrendítette és felháborította az olasz közvéleményt, hogy belehalt a kétoldali középfülgyulladás szövődményeibe egy hétéves kisfiú, mert szülei csak homeopátiás kezelésben részesítették.

A Marche tartományban, Cagli városban élő Francescót csak azután vitték kórházba, hogy elvesztette az eszméletét, és életét már nem tudták megmenteni, mert az antibiotikumokkal mindaddig nem kezelt középfülgyulladás átterjedt az agyvelőre. 

A La Repubblica című lap szerdai beszámolója szerint a gyermek már évek óta csak homeopátiás kezelésben részesült, ha megbetegedett. Így történt ez legutóbb is, azonban a terápia nem használt, a fiú állapota egyre romlott, és végül a hétvégén agyvelőgyulladásban elhunyt a kórházban.

Az anconai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja Francesco homeopata kezelőjét, és vizsgálat indult a szülők ellen is. 

A gyermek nagyapja az orvost hibáztatja, aki szerinte megfélemlítette a lányát, és visszatartotta attól, hogy időben kórházba vigye a fiút. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.