Titokban nevezett ki egy felsőoktatási államtitkárt a kormány

politika
2017 május 31., 12:50
comments 32

A hvg.hu ír arról, hogy Horváth Zita hirtelen a magyar kormány felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára lett. A poszt 2015 óta volt betöltetlen, és nem csapott betöltése körül túl nagy hírverést a kormány. 

A lap is csak a Miskolci Egyetem híreit közlő MEgazinból értesült a kinevezésről. Horváth ugyanis korábban a Miskolci Egyetem rektorhelyettese volt, de május 15-e óta már megkezdte munkáját az Emmi-ben, igaz, a Magyar Közlönyben még nem jelent meg a kinevezés híre. 

Horváth Zita történész, 1997-ben szerzett diplomát Miskolcon, azóta a Bölcsésztudományi Karon dolgozott, előbb mint oktató, majd mint dékánhelyettes, illetve egy rövid ideig dékánként is. 2013 óta az egyetem rektorhelyettese, 2016 óta a Történettudományi Intézet igazgatója.

Életrajza szerint a fő kutatási területe a 17-18. századi magyar történelem, társadalomtörténet, kiemelten a paraszti társadalom története. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.