Újabb kampányt indít a kormány, mert nem fogy elég jól a nyúlhús

gazstronómia
2017 május 31., 09:35

A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy kaposvári szakmai konferencián jelentette be, hogy 

országos kampány indul a nyúlhúsfogyasztás belföldi népszerűsítésére.

Egy rémült mezei nyúl 2015. január 3-án a Hofi Géza Vadásztársaság tiszapüspöki területén.
photo_camera Egy rémült mezei nyúl 2015. január 3-án a Hofi Géza Vadásztársaság tiszapüspöki területén. Fotó: MTI/Mészáros János

A 29. Nyúltenyésztési tudományos napon Nagy István megállapította, hogy 

bár hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhúsexportőrének számít, ugyanakkor a belföldi nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén áll.

Nagy István agrárminiszter még a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án.
photo_camera Nagy István, a Földmûvelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Fotó: Komka Péter/MTI

Itthon a becsült nyúlhúsfogyasztás fejenként 2-3 dekagramm évente, míg például a mediterrán országokban meghaladja a 2 kilogrammot is. Ezért a minisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kampányt indít a nyúlhúsfogyasztás ösztönzésére.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a nyúlhús kedvező élettani hatásaira is. A promóció célkitűzéséről pedig elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.