Béremelést követelnek a vízügyesek

gazdaság
2017 június 01., 02:25
comments 91

Jelentős bérfejlesztésre lenne szükség az Országos Vízügyi Főigazgatóság mind a tizenkét igazgatóságán, hogy a dolgozók ne hagyják el az ágazatot, mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet elnöke a Magyar Időknek. Tarró Péter szerint csak idén 114 dolgozó mondott fel. A vízügynél dolgozó 

4000 fő 70 százaléka szakmunkás-bérminimumért dolgozik, miközben jelentős részük egyetemi diplomával rendelkező mérnök.

photo_camera Önkéntesek homokzsákokkal védik Mezőörsöt a kiáradt Cuhai-Bakony-értől. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A szakszervezeti vezető felidézte, hogy 2007 óta minden, a közalkalmazottakat érintő bérrendezés elkerülte az ágazatot. Bár korábban már tárgyaltak a Belügyminisztériummal a bérrendezésről, a megállapodás elmaradt. Tarró szerint azonnali, legalább 15 százalékos emelést kellene megvalósítani, a következő években pedig további felzárkóztatásra van szükség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt