Miniszteri biztos dolgozik a határon túli magyarok választási mozgósításán

POLITIKA
2017 június 01., 23:07

Külképviseleti választások lebonyolításáért felelős miniszteri biztosként nevezte ki februárban Szijjártó Péter külügyminiszter András Pált; a Magyar Nemzet szerint miniszteri biztosként a határon túli magyarok választási részvételének felpörgetése lesz a feladata.

A Magyar Nemzet külügyi forrásai szerint Orbán Viktor elégedetlen volt a migránsnépszavazáson a határon túli magyarság részvételével, ezért a miniszteri biztosnak fel kell majd készítenie az erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar szervezeteket az aktivitás felpörgetésére. És azon is dolgozniuk kell, hogy kevesebb legyen az érvénytelen szavazat.

A külföldön dolgozó magyarok egyébként továbbra sem szavazhatnak levélben, ellentétben a történelmi Magyarország területén szavazó állampolgárokkal. A tavalyi népszavazáson a külföldön dolgozó, legalább kétszázezer magyarból mindössze 11 231-an regisztráltak, míg a határon túli magyarok közül  274 627 ezren (igaz, utóbbiak mindössze 47 százaléka szavazott végül). (Magyar Nemzet)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.