Miniszteri biztos dolgozik a határon túli magyarok választási mozgósításán

POLITIKA
2017 június 01., 21:07
comments 101

Külképviseleti választások lebonyolításáért felelős miniszteri biztosként nevezte ki februárban Szijjártó Péter külügyminiszter András Pált; a Magyar Nemzet szerint miniszteri biztosként a határon túli magyarok választási részvételének felpörgetése lesz a feladata.

A Magyar Nemzet külügyi forrásai szerint Orbán Viktor elégedetlen volt a migránsnépszavazáson a határon túli magyarság részvételével, ezért a miniszteri biztosnak fel kell majd készítenie az erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar szervezeteket az aktivitás felpörgetésére. És azon is dolgozniuk kell, hogy kevesebb legyen az érvénytelen szavazat.

A külföldön dolgozó magyarok egyébként továbbra sem szavazhatnak levélben, ellentétben a történelmi Magyarország területén szavazó állampolgárokkal. A tavalyi népszavazáson a külföldön dolgozó, legalább kétszázezer magyarból mindössze 11 231-an regisztráltak, míg a határon túli magyarok közül  274 627 ezren (igaz, utóbbiak mindössze 47 százaléka szavazott végül). (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.