Sztrájkra készülnek a közalkalmazottak

gazdaság
2017 június 01., 09:41
comments 78

A Magyar Államkincstár dolgozói 9 éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik naponta több mint 8 órán át, állandósult a munkaerőhiány, így rendszeres a túlóra – közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete, ami a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezeteivel együtt

július 17-re 2 órás sztrájkot ígér,

ha a kormány és az Országgyűlés nem támogatja a Központi Közigazgatási szerveknél dolgozók 2017-től érvényes, 25 százalékos bérfejlesztését. A szakszervezet szerint ehhez 1 milliárd forint plusz pénz kell. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke jövő kedden tart sajtótájékoztatót az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.