Sztrájkra készülnek a közalkalmazottak

gazdaság
2017 június 01., 09:41

A Magyar Államkincstár dolgozói 9 éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik naponta több mint 8 órán át, állandósult a munkaerőhiány, így rendszeres a túlóra – közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete, ami a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezeteivel együtt

július 17-re 2 órás sztrájkot ígér,

ha a kormány és az Országgyűlés nem támogatja a Központi Közigazgatási szerveknél dolgozók 2017-től érvényes, 25 százalékos bérfejlesztését. A szakszervezet szerint ehhez 1 milliárd forint plusz pénz kell. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke jövő kedden tart sajtótájékoztatót az ügyben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.