A kormánypárti képviselők úgy döntöttek, hogy jobban alakul majd a magyar gazdaság helyzete

POLITIKA
2017 június 02., 12:01
comments 55

Több mint 125 milliárd forinttal növelik meg a jövő évi költségvetés kiadásait azok a módosító indítványok, amelyeket csütörtöki ülésén véglegesített a parlament költségvetési bizottsága. A kiadások növelése ellenére a hiányszám változatlan marad, ami úgy sikerült, hogy a kormánypárti képviselők az eredeti tervben szereplőnél jobb makrogazdasági pályával, így nagyobb bevételekkel számolnak.

Így pedig

  • 20 milliárd forinttal több jut a paksi erőmű építésére;
  • 16,4 milliárd forint Mészáros Lőrinc kedvelt befektetési területe, a turizmus fejlesztésére;
  • 19-20 milliárddal több a családok támogatására egy választási évben;
  • 10 milliárd forint a három, vagy annál több gyermekes családok lakáshiteleinek csökkentésére;
  • 1 milliárd a gyereket vállaló fiatalok diákhitel-tartozásának csökkentésére;
  • 3 milliárd a Családok éve programjaira;
  • és még egy családkutató intézet felállítására is jut 650 millió.

Ezek után már csak annyit kérek, kedves olvasók, hogy tippeljék meg, mi lesz a jövő évi kampány egyik fő témája. Hat betű, cs-vel kezdődik. (Via Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.