A külügyminisztérium kereskedőháza már nem tart igényt Nógrádi György szakértelmére

2017 június 2., péntek 6:16
53

Szerződést bontott a kormány kedvenc "biztonságpolitikai" """szakértőjével""", Nógrádi Györggyel a külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH), értesült a Magyar Nemzet. A megkérdőjelezhető szakmai hitelességű """szakértő""" május 1-ig havi félmillió forintot kapott az MNKH-tól, amely alig egy héttel azután bontott vele szerződést, hogy Nógrádi kisebb diplomáciai botrányt kavart.

A meredek állításoktól sosem visszakozó Nógrádi április végén egy dombóvári fórumán arról beszélt, hogy az amerikai nagykövetség "bekérette a Fidesz egyik legmagasabb rangú vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz". A hírt nemhogy az amerikai nagykövetség, de még a kormányzati kommunikációért felelős Tuzson Bence államtitkár is azonnal cáfolta.

Az MNKH amúgy kedvelt kifizetőhelye a Fidesz körüli gyanús alakoknak, 2016 elejéig például az a Lengyel Zoltán is havi 800 ezer forintot kapott tanácsaiért, akit 2009-ben jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítéltek rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. Lengyel, aki akkor még a Fidesz parlamenti képviselője volt, azért kezdett dulakodni rendőrökkel, mert azok, miután nem tudta igazolni magát, elő akarták állítani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt