A külügyminisztérium kereskedőháza már nem tart igényt Nógrádi György szakértelmére

POLITIKA
2017 június 02., 06:16
comments 53

Szerződést bontott a kormány kedvenc "biztonságpolitikai" """szakértőjével""", Nógrádi Györggyel a külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH), értesült a Magyar Nemzet. A megkérdőjelezhető szakmai hitelességű """szakértő""" május 1-ig havi félmillió forintot kapott az MNKH-tól, amely alig egy héttel azután bontott vele szerződést, hogy Nógrádi kisebb diplomáciai botrányt kavart.

A meredek állításoktól sosem visszakozó Nógrádi április végén egy dombóvári fórumán arról beszélt, hogy az amerikai nagykövetség "bekérette a Fidesz egyik legmagasabb rangú vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz". A hírt nemhogy az amerikai nagykövetség, de még a kormányzati kommunikációért felelős Tuzson Bence államtitkár is azonnal cáfolta.

Az MNKH amúgy kedvelt kifizetőhelye a Fidesz körüli gyanús alakoknak, 2016 elejéig például az a Lengyel Zoltán is havi 800 ezer forintot kapott tanácsaiért, akit 2009-ben jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítéltek rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. Lengyel, aki akkor még a Fidesz parlamenti képviselője volt, azért kezdett dulakodni rendőrökkel, mert azok, miután nem tudta igazolni magát, elő akarták állítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt