Kerényi György azért vállalta el az MSZP kommunikációs igazgatói posztját, mert Orbánnak mennie kell


Miután beraktam a gyorsíhrt arról, hogy Kerényi György újságíró,  a Magyar Narancs egykori munkatársa, a Tilos Rádió, a Rádió C, a Roma Sajtóközpont és a vs.hu alapítója, a Kosuuth Rádió egykori adófőszerkesztője lett a szocialista párt új csúcskommunikátora, gyorsan rácseteltem, annyira meglepett a hír. Azért lepett meg, mert Kerényi nemcsak klassz hanem látványosan pártfüggetlen újságíró volt mindig is, akiről nem tudtam volna elképzelni, hogy valaha bármilyen pártnak dolgozzon. 

Ezért azzal nyitottam, hogy

Sajtólegendaként mi vezetett arra, hogy politikai állást vállalj?

Amire Kerényi lefegyverzően őszinte választ adott:

Nagy kihívás, nem? Azokat meg szeretem. Aztán: mondhatnám azt, hogy nem politikai, hanem szakmai,kommunikaciós feladatot vállaltam. De ez, meg ha igaz is, maszatolás lenne, mert mégis csak átmentem 25 év után a médiából a politikába. De: Orbánnak mennie kell.  Lehet bármit gondolni a pártrol, esélye erre csak az MSZP-nek van. Melynek most lett egy olyan miniszterelnök-jelöltje, akinek a Tegyünk igazságot programjára sokan felkapták a fejüket. Én is.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.