Kerényi György azért vállalta el az MSZP kommunikációs igazgatói posztját, mert Orbánnak mennie kell

POLITIKA
2017 június 02., 21:02
comments 275


Miután beraktam a gyorsíhrt arról, hogy Kerényi György újságíró,  a Magyar Narancs egykori munkatársa, a Tilos Rádió, a Rádió C, a Roma Sajtóközpont és a vs.hu alapítója, a Kosuuth Rádió egykori adófőszerkesztője lett a szocialista párt új csúcskommunikátora, gyorsan rácseteltem, annyira meglepett a hír. Azért lepett meg, mert Kerényi nemcsak klassz hanem látványosan pártfüggetlen újságíró volt mindig is, akiről nem tudtam volna elképzelni, hogy valaha bármilyen pártnak dolgozzon. 

Ezért azzal nyitottam, hogy

Sajtólegendaként mi vezetett arra, hogy politikai állást vállalj?

Amire Kerényi lefegyverzően őszinte választ adott:

Nagy kihívás, nem? Azokat meg szeretem. Aztán: mondhatnám azt, hogy nem politikai, hanem szakmai,kommunikaciós feladatot vállaltam. De ez, meg ha igaz is, maszatolás lenne, mert mégis csak átmentem 25 év után a médiából a politikába. De: Orbánnak mennie kell.  Lehet bármit gondolni a pártrol, esélye erre csak az MSZP-nek van. Melynek most lett egy olyan miniszterelnök-jelöltje, akinek a Tegyünk igazságot programjára sokan felkapták a fejüket. Én is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.