Meztelen képet kérnek tőled az interneten? Küldj egy ilyet!

internetek
2017 június 02., 06:31
comments 104

Egy kanadai gyermekvédelmi szervezet megelégelte, hogy az utóbbi időben veszélyesen elterjedtek a meztelen képes zsarolások a tinik körében. Olyan esetekről van szó, amikor valakit az interneten arra kérnek, hogy küldjön magáról meztelen képet, aztán ha elküldi, megzsarolják, hogy nyilvánosságra hozzák, ha nem fizetnek, vagy teljesítenek másfajta követeléseket.

A kanadai tini fúk körében 89, a lányok körében 66 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma az elmúlt két évben - jellemzően abba a csapdába sétálnak bele, hogy elkezdenek csetelni valakivel, aki ráveszi őket, hogy küldjenek magukról ilyen képet.

link Forrás

A Canadian Centre for Child Protection nekik ajánlja a következő, Kanadán kívül is éppen olyan jól működő módszert:

ha meztelen képet kérnek tőled, küldd el egy csupasz földikutya, más néven csupasz turkáló, más néven csupasz vakondpatkány képét.

A legrondább állatok versenyében rendszeresen előkelő helyezést elérő Heterocephalus glaber valóban tökéletes a célra. 

Ha aljas céllal kérték a képet, akkor ideális leszerelés, ha pedig nem, a másik fél biztosan értékeli fogja ezt:

link Forrás

(Qz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.