Visszahívták a volt besúgót az Ökumentikus Segélyszervezet élére

belföld
2017 június 2., 17:48
comments 109


Hiába bukott le Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, hiába vallotta be ő maga is, hogy Filozófus fedőnéven spicliskedett, ráadásul papként 1983-tól minimum 1988 végéig, majd lebukása után hiába mondott le a pozíciójáról, pontosabban függesztette fel azt. A HVG cikke szerint a szervezet minapi közgyűlésén derült ki, hogy a felügyelőbizottság még május 15-én hivatalosan visszahívta a pozíciójába, amit Filozófus el is fogadott.

Lehelt a Magyar Nemzet újságírója, Lukács Csaba buktatta le. A sztoriban mégcsak nem is a múlt feltárt tényei voltak a legijesztőbbek, hanem egy egészen közelmúltbeli eset. Lukács ugyanis azután kezdett egyáltalán kutakodni Lehel előélete után, hogy amikor egy segélyszervezet nevében 2013-ban Észak-Koreában járt, egy helyi minisztériumi kísérője állítása szerint azt mondta neki, hogy egy magyar feljelentő levelet írt róla az észak-koreaiaknak. Lukács csak a levél aláírását látta - ez Lehelé volt - azt csak szóban mondta el neki a helyi káder, hogy 

A levélben – állítása szerint – az volt, hogy az egyik magyar szeretetszolgálat visszaél a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vendégszeretetével, mert segélymunkásnak álcázott újságírót csempész be oda, aki aztán csúnyákat ír a „szeretett vezetőről”.Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt