Bezárják a fél belgyógyászatot a Nyírő kórházban, mert nincs elég orvos

Egészségügy
2017 június 03., 06:40
comments 221

Orvoshiány miatt nyárra bezár a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászatának fele – írja a Magyar Nemzet. 67 ágyból 32 elérhetetlen lesz, a kórháznak a közeli Honvéd Kórház nyújt segítséget. A lap szerint tegnap már kihalt volt az osztály a kórház harmadik emeletén.

Több orvos is a közelmúltban mondott fel, a helyükre nem találtak belgyógyászt, értesült a Magyar Nemzet. Egy lapnak nyilatkozó, korábban ott dolgozó orvos szerint mivel eleve kevesen voltak, ezért különösen nagy teher volt ott dolgozó rezidenseken. De nem csak orvosból, hanem ápolóból sincs elég. Mindenesetre a helyzet eddig is tarthatatlan volt a lap forrása szerint.

Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint a betegek látják kárát, hogy az egészségügyi intézmények elcsábítják egymás elől az orvosokat és nővéreket jobb fizetéssel. Hegedűs arról is beszélt, hogy a magyar egészségügy egyáltalán nem követi, mennyire elégedettek a betegek az ellátással, sőt, még azt sem lehet tudni, hány beteg halt meg az ellátást követő 30–90 napban, a sürgősségi osztályon hányan várakoztak, és mennyi ideig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.