Vaskalapos alsós tanítónő stílusában tiltotta be a pletykálkodást és az ügyeskedést a Fővárosi Törvényszék egyik új vezetője

Kőkemény belső utasítást küldött szét a Fővárosi Törvényszék dolgozóinak egy közelmúltban érkezett vezető, a gazdasági hivatal igazgatóhelyettese, Karsainé Dömsödi Éva. Többek között betiltja és szankcionálhatóvá teszi a pletykálkodást, és napi 2 (kettő) darab cigaretta elszívását teszi lehetővé az alkalmazottak számára, írja az Index.

"Nem kívánatos, kerülendő, sőt tilos: a pletykálás, a kéretlen véleményalkotás, a híresztelés, a munkahelyi közösség széthúzása, uszítása, az ügyeskedésekkel remélt előnyszerzésre irányuló magatartás és egyéb, hasonló jelenségek" – áll a belső utasításban.

A dolgozók megdöbbentek az utasítás hangnemén, amiben ilyen mondatok vannak:

  • "Kerüljük azokat a kellemetlen helyzeteket, amikor 15:55-kor már kikapcsolt gép előtt ugrásra készen várják, hogy az óra elüsse a 16.00-t".
  • "A cigarettázó munkatársak esetében délelőtt és délután egy-egy alkalommal tolerálható a munkaidő kiesés cigarettázási okból."
  • "Egymás segítő munkakultúra kialakítása az elvárásom, feltételek nélkül, a személyeskedés teljes elkerülésével."
  • "Személyes találkozásig is a fentiek mindenkire nézve kötelező elvárásaim, mostantól, kivétel nélkül, és ezek betartását ellenőrzöm."

Az Index szerint a bíróság elnöke, Fazekas Sándor nem ismerte a levél tartalmát, és közölte az újsággal: vizsgálatot indítanak az ügyben. Az Index szerint arról pletykálnak az intézményben, hogy visszavonhatják az utasítást.