A londoni terrortámadás 21 áldozata van válságos állapotban

külföld
2017 június 04., 18:45
comments 230
Fegyveres rendőrök a Southwark Street egyik lámpaoszlopánál kialakult spontán emlékhely hátterében, egy nappal a szombati terrortámadás után a Borough Marketnél, London belvárosában.
photo_camera Fegyveres rendőrök a Southwark Street egyik lámpaoszlopánál kialakult spontán emlékhely hátterében, egy nappal a szombati terrortámadás után a Borough Marketnél, London belvárosában. Fotó: Isabel Infantes/Anadolu Agency

Francia és kanadai halálos áldozata is van a szombati londoni terrortámadásnak, és a sérültek között is akadnak külföldiek - turisták és bevándorlók is. Francia sajtóhírek szerint a halálos áldozaton kívül még hét francia állampolgár sérült meg, egy pedig eltűnt.

A terrortámadásban heten vesztették életüket, 48-an pedig megsérültek. Köztük van az a szolgálaton kívüli londoni rendőr és közlekedési rendőr társa, akik csupán egy bottal felfegyverkezve próbálták megfékezni a késekkel és bárdokkal támadó terroristákat.

A két rendőr viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszta, de Theresa May miniszterelnök szerint tájékoztatása szerint sokan mások életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A brit egészségbiztosító, az NHS tájékoztatása szerint 21 kórházban ápolt sérült állapota válságos.

A terrortámadás egyik áldozata a terroristákra leadott, példátlan golyózáporban szenvedett sérüléseket. Mark Rowley, a londoni rendőrség parancsnokhelyettese szerint őt kórházban ápolják, de nincs válságos állapotban. A Royal London Hospital traumatológiájának vezetője, Dr. Malik Ramadhan tájékoztatása szerint a férfi fejlövést szenvedett, de bíznak a teljes felépülésében. "Abszolút nem haldoklik" - mondta. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.