Nyolc rendőr ötven lövése végzett a három londoni terroristával

külföld
2017 június 04., 17:19
comments 258
Kommandósok érkeznek a London Bridge-hez. A rendőrök nyolc percen belül végeztek a három támadóval.
photo_camera Kommandósok érkeznek a London Bridge-hez. A rendőrök nyolc percen belül végeztek a három támadóval. Fotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Nyolc rendőr nyitott tüzet a három, járókelőket késelő terroristára London központjában, ők a rendőrség elsődleges becslései szerint "mintegy ötven lövést adtak le". "A rendőrök válságos helyzetben voltak, életek forgtak kockán. A látszólag robbanó mellényt viselő támadók már több emberre rátámadtak, többeket megöltek. Azonnal meg kellett állítani őket" - magyarázta a szokatlan golyózáport Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási osztályának parancsnoka.

Szombat éjjel a három támadó egy fehér furgonnal gyalogosokat gázolt a London Bridge-en, majd, miután korlátnak hajtottak, a furgonból kiugorva találomra késelni kezdték a járókelőket egy közeli kocsmánál. A rendőrség nyolc percen belül végzett velük.

A terrortámadásnak hét halálos áldozata volt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.