Bajszos szar tanítja a japán általános iskolásokat

oktatás
2017 június 05., 15:26

Amíg Indiában Kaki úr, az éneklő szar tanítja vécézésre a gyerekeket, addig Japánban Kaki professzor, a bajszos szar segít a gyerekeknek a tanulásban.

Az utóbbi egy japán bestseller volt, most pedig már az általános iskolai tananyagba épült be, hogy a kisiskolásoknak segítsen megtanulni a kjóiku kandzsikat, vagyis azt az 1006 komplex kandzsi írásjegyet, amit a japán iskolák első 6 osztályában oktatnak.

Az Unko Kandzsi Doriru (magyarul kb. Kaki Kandzsi Gyakorlás) azzal fogja meg az erre fogékony gyerekek figyelmét, hogy minden mondatban úgy kell elsajátítani egy-egy kandzsi írásmódját, hogy közben a „kaki” szóval kell mondatot képzelni.   

photo_camera Fotó: unkokanji.com

Az Unko Kandzsi Doriru-könyvek március óta letarolták a japán könyvpiacot, a gyerekek és a szülők nagyon szeretik, 1,8 millió példány fogyott a bajszos szarral fémjelzett könyvekből. (Érdekes, hogy Magyarországon is ekörül, áprilisban lett sláger a „bajszos szar” kifejezés, szintén az oktatásügyben.) (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.