Bajszos szar tanítja a japán általános iskolásokat

2017 június 5., hétfő 15:26
79

Amíg Indiában Kaki úr, az éneklő szar tanítja vécézésre a gyerekeket, addig Japánban Kaki professzor, a bajszos szar segít a gyerekeknek a tanulásban.

Az utóbbi egy japán bestseller volt, most pedig már az általános iskolai tananyagba épült be, hogy a kisiskolásoknak segítsen megtanulni a kjóiku kandzsikat, vagyis azt az 1006 komplex kandzsi írásjegyet, amit a japán iskolák első 6 osztályában oktatnak.

Az Unko Kandzsi Doriru (magyarul kb. Kaki Kandzsi Gyakorlás) azzal fogja meg az erre fogékony gyerekek figyelmét, hogy minden mondatban úgy kell elsajátítani egy-egy kandzsi írásmódját, hogy közben a „kaki” szóval kell mondatot képzelni.   

Fotó: unkokanji.com

Az Unko Kandzsi Doriru-könyvek március óta letarolták a japán könyvpiacot, a gyerekek és a szülők nagyon szeretik, 1,8 millió példány fogyott a bajszos szarral fémjelzett könyvekből. (Érdekes, hogy Magyarországon is ekörül, áprilisban lett sláger a „bajszos szar” kifejezés, szintén az oktatásügyben.) (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt