Valaki egy tonna füvet felejtett a Mekong partján

bűnügy
2017 június 05., 13:00
comments 28

1000 kilónyi marihuánát találtak thaiföldi rendőrök a Mekong folyó partján, nem messze a laoszi határtól - közölte a thaiföldi határőrség. A Hszinhua és az MTI hírügynökségek jelentése szerint egy közeli falu lakói értesítették a rendőrséget, hogy magára hagyott, gyanús, nagyon gyanús csomagok hevernek szanaszéjjel a Mekong egyik deltájának tövében. A csomagokat megbontva a rendőrök rengeteg marihuánát találtak. Összesen 25 pakettet számoltak össze. 

A Mekong gyakran használt útvonal a droghálózatok köreiben. A folyón keresztül Mianmar, Laosz, Thaiföld és Kambodzsa piacai is elérhetőek. A kábítószer általában Laoszból indul és Thaiföldön landol. Múlt héten 840 kiló marihuánát foglaltak le a járőrök szintén a Mekongon, igaz annak a csomagnak legalább volt gazdája, őrizetbe is vették a hajó kapitányát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.