18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A lúgos orvos ügyvédje az áldozat sérüléseiről: „Azt nem állítom, hogy nem fájt”

bűnügy
2017 június 06., 12:41
comments 292

Egyetlen pillanat volt a mai bírósági tárgyaláson, amikor tényleg minden résztvevő felkapta a fejét, amikor B. Krisztián ügyvédje az áldozat sérüléseiről beszélt.

Eddig két bíróság jutott arra, hogy a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója támadta meg volt barátnőjét, Erikát, mert nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele. Az ítéletek szerint az orvos 2013. március 12-én maszkban várta, hogy Erika elinduljon otthonról. Lakása ajtajában támadt a nőre, egy injekcióval elkábította, és nemi szervére maró lúgot öntött. Erika maradandó sérüléseket szenvedett, nem tudni, hogy lehet-e gyereke.

A lúggal okozott borzalmas égési sérülésektől az ügyben kirendelt orvosszakértőknek is elállt a szavuk; végül arra jutottak, hogy a támadás következtében Erika közvetett életveszélybe került. Olyan súlyos volt a hüvelyét és combját érő égés, hogy ha nem kap megfelelő orvosi ellátását, akkor komoly lett volna annak a veszélye, hogy belehal.

Ezekről a sérülésekről beszélt az orvos ügyvédje a ma kezdődött harmadfokú tárgyaláson.

Azt fejtegette, hogy bizonyos amerikai orvosi kategóriák szerint ezek könnyű sérülésnek is minősülhetnek.

Amikor az áldozatot képviselő Gál András ügyvéd szóvá tette, a dolgot, akkor B. Krisztián ügyvédje így próbált magyarázkodni:

„Azt nem állítom, hogy nem fájt.”

A harmadfokú tárgyaláson egyébként ma a perbeszédek mentek le.

  • Az ügyészség azt szeretné, hogy a Kúria súlyosítsa a másodfokon kiszabott 9 éves börtönbüntetést.
  • Erika jogi képviselője azt szeretné elérni, hogy emberölés kísérlete miatt ítéljék el az orvost.
  • B. Krisztián és ügyvédje pedig azt szeretnék, ha a Kúria semmisnek mondaná ki az eddig első- és másodfokon született ítéleteket, és új eljárásra kötelezné az elsőfokú bíróságot

Ítélet jövő hét kedden várható. Erika történetéről ezt a videót forgattuk, a megjelenés után nem sokkal B. Krisztiánt előzetes letartóztatásba helyezték.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.