Eger városát elmosta az eső

időjárás
2017 június 06., 16:14
comments 57

Fennakadásokat okozott a rossz időjárás az Ajka-Városlőd és a Kaposvár-Siófok közötti vasútvonalon. 

A Mávinform közleménye szerint a Székesfehérvár-Szombathely vonal Ajka és Városlőd közötti szakaszán zárlatot okoztak a felsővezetékben a viharos időjárás miatt lehulló faágak. Egy Veszprémből Celldömölkre tartó vonat mozdonyának pedig letört az áramszedője. 

Ezen a szakaszon nem tudnak közlekedni a vonatok, ezért 30-60, esetenként 90-120 perccel nőhet az esti, éjszakai járatok menetideje. Közúton sem lehet közlekedni, ezért pótlóbuszok sem járnak. 

Óriáseső Egerben

Fákat döntött ki a viharos erejű szél Egerben kedd délután, villám csapott egy melléképületbe, több helyen vizet kellett szivattyúzni - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az Időkép olvasói pedig az alábbi felvételeket készítették: 

link Forrás
link Forrás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is károkat okozott a keddi vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a Miskolchoz közeli Kistokajban egy családi házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.
Csenyétén egy lakóház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki. Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Több megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes másodfokú (narancs) figyelmeztetés. 

Estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok, erre főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében lehet esély. 

Az éjszakai órákban a Dunántúlon 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is számítani kell. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok. Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.