Megnevezték a harmadik londoni támadót

külföld
2017 június 06., 10:31
comments 131

Bár a brit rendőrség eddig nem nevezte meg a szombati londoni terrortámadás harmadik elkövetőjének a nevét, egy olasz lap megírta, hogy egy Youssef Zaghba nevű olasz-marokkói férfiről van szó.

photo_camera A három terrorista: Youssef Zaghba, Khuram Shazad Butt és Rachid Redouane Fotó: MET Police

A Corriere della Sera szerint az 1995-ös születésű Zaghba ismert volt az olasz hatóságok előtt, és tavaly megpróbált Szíriába is eljutni Törokországon keresztül, de lekapcsolták.

Zaghba a marokkói Fezben született helyi apától és olasz anyától, és sokáig az utóbbival élt Bolognában. A lap értesülései szerint az olasz titkosszolgálatok rendszeresen tájékoztatták brit és marokkói kollégáikat is a férfi tartózkodási helyéről.

Egyes nem megerősített hírek szerint Zaghba ellen egyszer vádat is emeltek terrorizmus gyanúja miatt, de felmentették. A londoni rendőrség a brit sajtó érdeklődésére nem erősítette meg, hogy tényleg ő lenne a harmadik ekövető. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.