Sir David Attenborough sajnálja, hogy az állatok helyett nem töltött több időt a családjával

Amennyiben az az életcélod, hogy évtizedeken át a világ legegzotikusabb helyein forgass természetfilmeket, hogy 91 éves korodra te legyél hazád és tulajdonképpen az egész világ egyik legmegbecsültebb embere, van egy rossz hírünk: ennek is megvannak a hátulütői.

David AttenboroughFotó: Larry French

A 91. születésnapját egy hónapja ünneplő Sir David Attenborough egy interjúban most elmondta, hogy nagyon szerencsésnek tartja magát, de azért sajnálja hogy lemaradt két gyereke, Susan és Robert életének fontos pillanatairól.

„Amikor hat vagy nyolc éves gyerekeid vannak, és lemaradsz három hónapról az életükből, az pótolhatatlan” - mondta Sir David, aki hat évtizede készíti a világ legjobb természetfilmeit.

Attenborough szerint 1997-ben elhunyt felesége, Jane viszont elfogadta, hogy az ő munkájával együtt járnak az ilyen hosszú utazások.

Az interjúban a globális felmelegedés veszélyeire is figyelmeztető Attenborough azt is elmondta, hogy ma már „folyamatosan” gondol a saját halandóságára, mert „egyre valószínűbb, hogy holnap meghalok”. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.