A United Airlines egyszerűen nem tud nem hibázni, most egy antik hegedűt próbáltak elkobozni egy művésztől

2017 június 7., szerda 19:32
73
Fotó: Yat Fai Ooi/Flickr CC BY NC-ND 2.0

Idén nem telik el hónap olyan hír nélkül, ami még a korábbinál is rosszabb fényben tüntetné fel a United Airlinest, pedig idén már öltek meg világrekordernek nevelt óriásmacskát is. A legaktuálisabb botrányukban pedig konkrét amerikai jogszabályokat megsértve próbáltak arra kényszeríteni egy hegedűművészt, hogy mindenképpen adja fel poggyászként 17. századi hegedűjét, amire a művész, Yennifer Correia érthető okokból és teljesen jogszerűen nem volt hajlandó.

Az amerikai jogszabályok szerint a légitársaságoknak kötelességük kézipoggyászként elfogadni a zenészek hangszerét.

A St. Louis-ból Houstonba tartó Correiát ennek ellenére is antik hegedűje feladására akarták kényszeríteni. Correia, miután nem bírt a check in-pult személyzetével, kérte, hogy hívjanak egy felettest.

Ezzel, bár akkor még nem sejthette, csak rontott a helyzetén. A felettes ugyanis csak annyit közölt, hogy "nincs lehetőség" rá, hogy a hegedűt kézipoggyászként felengedjék a gépre. Közben jól fel is paprikázta magát, Correia ügyvéjde, Philip MacNaughton megfogalmazása szerint "harciassá" vált, és "minden provokáció nélkül rávetette magát a hegedűtokra, amit elképesztő módon megpróbált kicsavarni a zenész kezéből". Correia segítségért kiáltott, amire a felettes azzal fenyegetőzött, hogy hívja a biztonságiakat. Correia erre annyit felelt, hogy "kérem, hívja őket", amire a felettes futva elmenekült, számolt be a részletekről az ügyvéd. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt