Hahó, nagyvilág! Minket, magyarokat nem fogsz egykönnyen lenyűgözni a "látványosságaiddal"!

külföld
2017 június 07., 12:24

Csodálatos szórakozással lepte meg az internetező magyarokat, legyen szó kommentelőkről, vagy hozzám hasonló, a kommenteken röhögő kibicekről a Világutazó Facebook-oldala, amikor feltette azt a csodálatos kommentmágnes kérdést 266 ezernél is több követőjének, hogy

"Szerinted melyik a leginkább túlértékelt látnivaló Európában?"

Jómagam hatalmas rajongója vagyok a nevezetességgyalázásnak, Bede Mártonnal versenyen kívül egyből meg is állapodtunk abban, hogy a gízai piramisoknál unalmasabb, semmitmondóbb, érdektelenebb, idegesítőbb látványosság nincs a világon, de nyertem, mert én még egy rohadt lézershow-t is kénytelen voltam ott végignézni, márpedig a lézershow-k a showműsorok gízai piramisai. Két éve a Tripadvisoron magamtól böngésztem át a magyar látványosságokhoz fűzött becsmérlő külföldi kommenteket, úgyhos kvázi visszavágóként is felfoghatjuk a Világutazó posztja alatti, bámulatosan jó kommenthalmazt.

Nem is szaporítanám tovább a szót, nézzük, mit is gondolunk a világról.

Az Eiffel-torony nem igazán győzte meg honfitársainkat.
photo_camera Az Eiffel-torony nem igazán győzte meg honfitársainkat. Fotó: Vincent Anderlucci/Flickr CC BY 2.0

Hagyjál békén a világhírű látványosságaiddal!

Anita: Pompei, por homok és a nagy semmi! Sagrada Família, kívülről gyönyörű és amikor bemész egy nagy semmi, az uvegfestés szép de egy üres épület!

Balázs: Pisilos gyerek Brusszelben. Es ez az egyik fo latvanyossag. 

Edina: Nekem a Mona Lisa, mert semmit nem láttam belőle, úgy körülállták. Egyébként minden hagyományos turistalátványosságot utálok, mert tömeg van és drágaság és minden tele gagyi, drága emléktárgyakkal. 

Sándor: A Mona Lisa a párizsi Louvre-ban. A múzeum nagyon top, de a festmény csalódás !!!!

Éva: Pisilő kisfiú. Nem tudom mit vàrtam, de nem ezt. Amúgy sokszor a kèpzeletem szàrnyai miatt irreàlis elvàràsokkal èrkezem. De lassan megtanulom kezelni.

Éva: Szerintem is a Mona Lisa kėp valamint Párizs nekem egyedūl az Eifel torony jõtt be a városból

Péter: Tejfel torony. Ronda vasszerkezet, nem esztétikusabb egy távvezeték-oszlopnál.

Magdi: Eiffel torony.. absulute nem tud izgatni... voltam nagyon közel hozzá. még Párizsba sem mentem.. nem igazán érdekel egy ormótlan vastákolmány...

Attila: Egyértelműen Stonehenge! Egy rakás kő egy birkalegelő szélén! Semmi több! 

Sándor: A Mona Lisa a párizsi Louvre-ban. A múzeum nagyon top, de a festmény csalódás !!!!

Fanni:  Eiffel-torony... a kepek miatt en hatalmas elvarasokkal es izgalommal mentem, szinte egy oriasi aranyszobrot vartam, de minden, ami kijott a szambol amikor odaertunk az egy "Ez minden?" volt.. :D a kilatas a tetejerol pedig a Parizsrol alkotott kepem is teljesen lerombolta...

Tamás: Párizsban az Eiffel-torony. A franciák is utálják azt a vas monstrumot, szerintük fekete folt az óvárosi épületek között. A Notre Dame miért nem kap ennyi figyelmet? Gyönyörű katedrális. Egy rakat érdemes látnivaló van Európában, mégis mintha kötelező volna, mindig az a szerencsétlen torony az első gondolat. Hol ott még csak nincs is komolyabb szerepe vagy értelme egy giccses látványon kívül. 

Akiket hidegen hagynak a természet csodái

Anita: Számomra a Postojnai cseppkőbarlang. A belépőjegy árát semmiképp sem éri meg...

Attila: Eszembe jutott még egy! A Garda tó! Speciel a Balaton sokkal szebb, ha meg már Olaszországba megyek,akkor nem egyszerűbb kicsit továbbmenni és sós vízben ázni? Sose értettem, hogy azt miért szeretik! Mintha vki a lottó négyest hypolná az ötös helyett!

Melinda: Jártam Erdélyben háromszor, először persze a Gyilkos tóhoz mentünk, nem tudom ki hogy van vele, de engem a tó nem igazán fogott meg, tévéből látva lenyűgözőbb, mint élőben 

A kedvenceim azok, akik teljes metropoliszokat fitymálnak.

Tímea: Milánó😐😐
Koszos, bunkók az emberek.
A divat fellegvára, de én még annyi kinai ruhásboltot seholse láttam egy helyen😁😁
 

Genoveva: Nekem Párizs volt az. De azt hiszem leginkább az ottélő franciák miatt, akik oda voltak maguktól, udvariatlanok, nagyképűek voltak . 

Nina: Párizs, amikor én voltam a főszezon elott, tömény hugyszag terjengett, gyakorlatilag mindenhol. A romantika városa hahaha kinek mi a romantika... Engem abszolút Nem fogott meg. 

Melinda: Nápoly...kosz, mocsok, zűrzavar mindenhol, közlekedni nem lehet, úgy néz ki az egész város mint egy putri, oda nem vágyom vissza, Zürich...maga a várossal nincs baj, a hozzáállással van a baj, egyáltalán nem turista barát, sőt azt hirdeti, csak akkor gyere ide ha tele vagy pénzzel... Szentpétervár... na az egész egy giccsparádé...

Katalin: Pisa.. kb olasz emberrel nem is találkoztunk.. ;'( A kis utcákban négerek árulják a portékáikat, a ferde toronynál meg ázsiaiak.. 😡

Gergely: Bécs. Mariahilferstrasse még csak-csak, de túl modern. Nem fogott meg nagyon. Budapest sokkal szebb.

Sára: Én egy andalúziai utazás keretében voltam Gibraltárban! Na nekem az volt csalódás

László: Számomra Krakkó, és Tirolban Kufstein vára volt kissé csalodás, de Erdélyben Déva és Brassó városától is többet vártam látványban. Illetve Szlovákiában Pozsony nekem az a város, amit egyszer megnéztem, de többet nem mennék oda vissza. Grazban a Jégbetlehemek, ami szerintem túlértékelt. Szlovéniában viszont kellemesen csalodtam. :-)

Edit: Velence, mert nagyon büdös, koszos, és minden épület szürke, nincs olyan épület, amiről a vakolat nagy része le nem hullott volna! 

Az abszolút győztes viszont Tamás, ezzel a kommentel:

Bmi ami Angliaban van . Nekem Anglia a legnagyobb csalodas. De nagyon jo a reklamjuk szval ezert a millio turista. Pl millioan nezik tatott szajjal a londoni parlamentet kozbe sehol sincs a mienkhez kepest a Stonehenge-rol nem is beszelve az ut mellett van de 2szer elmentem mellette mire megtalaltam 😂😂😂  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.