Kedden bekövetkezett a brit történelem első feljegyzett cápatámadása

ÁLLAT
2017 június 07., 16:56
comments 186
Csillagos cápa, akváriumi példány.
photo_camera Csillagos cápa, akváriumi példány. Fotó: Sergio Pérez González/Wikimedia Commons GPLv3

Pusztán a tény miatt emlékezzünk meg róla, hogy 2017. január 6-án, a történelem során először cápatámadást jegyeztek fel Nagy-Britannia partjainál. Azért csak a tény miatt érdekes ez, mert maga a támadás nemhogy maradandó következményekkel nem járt, de megfigyelhetőkkel is alig.

Rich Thomson, az áldozat pár, nem túl mély karcolással megúszta a kalandot. A hüvelyk-, mutató- és középső ujján akkor keletkeztek a karcolások, amikor fejen csapta a csípőjét mardosó állatot, amely nem tudta átharapni vastag téli neoprénruháját.

Ezek után nem csoda, hogy a neje elsőre nem is hitt neki. Miután a vártnál később ért haza, azzal védekezett, hogy megtámadta egy cápa. Amire a neje annyit felelt, hogy "ezt már hallottam máskor is". Pedig most igaz volt. (Via The Telegraph)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.