Még mindig szivattyúzzák a vizet a kedden elárasztott egri utcákból

időjárás
2017 június 07., 14:59
comments 24

Akkora volt a jégesővel kísért felhőszakadás kedd délután Egerben, hogy több utcában még szerdán se lehetett közlekedni. A Csiky utcát végül délelőtt felszabadították, ott már megindulhatott a tömegközlekedés, de például a viharban leginkább érintett Íj utcán és környékén még mindig zajlik a sármentesítés, szivattyúzzák a vizet az elárasztott vízaknákból.

Itt van az Imola lakópark, ahol még nem épült ki a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer, és a közeli, laza talajú Almagyar-dombról is rendszeresen lemosódik az iszap a nagy esőzésekkor.

Ezt a problémát 2016-ban már felismerte az önkormányzat, amely magánterületen ki is alakított egy övárkot, ám ezt azóta ismeretlenek betemették. Kedden amúgy rövid idő alatt 70 mm-nyi, egy teljes havinak megfelelő csapadék zúdult Egerre. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.