Tényleg kétszázezer forintra büntetnék a Józsefvárosban a hintázó középiskolásokat

politika
2017 június 07., 14:17

Amilyen hihetetlennek hangzott, annyira igaznak bizonyult a 24.hu keddi híre arról, hogy a jövőben a főváros VIII. kerületében akár kétszázezer forintra is büntethetik azokat a középiskolásokat, akik játszanak egy játszótéren. Kocsis Máté mindezt szerdán sajtótájékoztatón erősítette meg, ahol "életszerűnek" nevezte a rendeletet, már csak azért is, mert szerinte a játszótéri játékokat nem 70-80 kilós emberekre szabványosították, másrészt meg szerinte gyakori, hogy a játékokat középiskolások foglalják el a kisgyerekek elől.

Kocsis szerint tehát a játszási tilalom a gyerekek és szüleik érdekeit szolgálja.

Kocsis ezt az új szabályt, és még pár más szigorítást a nemzeti konzultáció józsefvárosi változatára alapozta, tájékoztatása szerint 11 ezren válaszoltak kérdőívére. A Józsefvárosnak a KSH 2015. január 1-i adatai szerint 76957 lakója van, vagyis a kérdőívet a kerület lakóinak csupán hetede küldte vissza, és nekik is csak a 70 százalékuk, tehát összesen a józsefvárosiak csupán tizedének támogatásával Kocsis a szórakozóhelyek, kocsmák, éttermek nyitvatartását is szigorítaná.

A tervezett változásokról csütörtöki ülésén dönthet a VIII. kerületi közgyűlés. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.