Jogerősen börtönbe kell menniük az MNV egykori vezetőinek Sukoró-ügyben

Három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

Elsőfokon Tátrai négy évet, Császy három és fél évet kapott, a szegedi ítélőtábla viszont – bűncselekmény hiányában – felmentette a két vádlottat. Ezt az ítéletet fordította most meg a Kúria.

Császy Zsolt.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A sukorói telekügy Gyurcsány Ferenc kormányzásának egyik nagy botránya volt. 2008 nyarán 70 hektár Sukoró külterületén fekvő, állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – csakhogy, mint később kiderült előbbi értékét súlyosan alulbecsülték, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisított az állami vagyonkezelő. Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.