Jogerősen börtönbe kell menniük az MNV egykori vezetőinek Sukoró-ügyben

bűnügy
2017 június 08., 06:37
comments 369

Három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

Elsőfokon Tátrai négy évet, Császy három és fél évet kapott, a szegedi ítélőtábla viszont – bűncselekmény hiányában – felmentette a két vádlottat. Ezt az ítéletet fordította most meg a Kúria.

photo_camera Császy Zsolt. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A sukorói telekügy Gyurcsány Ferenc kormányzásának egyik nagy botránya volt. 2008 nyarán 70 hektár Sukoró külterületén fekvő, állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – csakhogy, mint később kiderült előbbi értékét súlyosan alulbecsülték, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisított az állami vagyonkezelő. Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.