Orrszarvú ölt meg egy magyar ökológust Ruandában

GYÁSZ
2017 június 08., 12:21
comments 63
Keskenyszájú orrszarvú Namíbiában.
photo_camera Keskenyszájú orrszarvú Namíbiában. Fotó: Thomas Dressler/Biosphoto

Egy keskenyszájú orrszarvú okozta vesztét Gyöngyi Krisztián vadvédelmi ökológusnak Ruandában, az Akagera Nemzeti Parkban. A park tudósítása szerint a 43 éves szakember az országa visszatelepített állatok beszoktatásán illetve a vadőrök kiképzésén dolgozott a parkban. A halál körülményeiről a park nem osztott meg részleteket. 

link Forrás

18 keskenyszájú orrszarvút telepítettek Dél-Afrikából az Akagerába, miután Ruandában az orvvadászat miatt a faj gyakorlatilag teljesen kihalt. Peter Fearnhead, a park vezetője az MTI közlése szerint elmondta azt is, hogy a betelepítési- és az orrszarvú-megőrzési programban óriási szerepet játszott Gyöngyi Krisztián, akinek halála óriási veszteség. 

Gyöngyi Krisztián Ruanda előtt éveken át Malawiban dolgozott vadvédelmi szakemberként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.