Parragh szerint hiba, hogy nem mernek gimnáziumokat bezárni

oktatás
2017 június 08., 16:14

A magyar mikro- és kisvállalkozások, de még a közepesek sem igazán versenyképesek, nem tudnak a nemzetközi piacon egységnyi idő alatt akkora értéket előállítani, mint a versenytársak, jelentette ki a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Debrecenben. Parragh László szerint fontos, hogy termelékenységben, hatékonyságban felzárkózzanak a magyar vállalkozások Európához, mert csak ebben az esetben nyílik lehetőség a foglalkoztatás bővítésére. Igaz,  a munkaerő biztosítását tekintve "az árral szemben úszunk", tette hozzá. Parragh figyelmeztetett: 

nem csak a gyerekszám csökken, hanem az iskolába iratkozók száma is, miközben rendkívül erős a gimnáziumok elszívó hatása.

Az elnök szerint az elmúlt öt évben 100 ezer gyerek esett ki a középfokú képzésből, ebből 84 ezer a szakképzésből. Parragh László, óriási hibának nevezve, hogy 

"polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat, ami óriási hiba"

Van olyan vidéki gimnázium, ahol 2,5 tanulmányi átlaggal indítottak első osztályt, ami szerinte  "kiszúrás" a gyerekkel, mert nem tud továbbtanulni, "kiszúrás" a családdal, mert olyat tanul a gyerek, aminek nincs piaci kereslete és "kiszúrás" a gazdasággal, mert nincs elegendő munkaerő. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.