Soros: Humanitárius kötelezettség törődni a bevándorlókkal

POLITIKA
2017 június 08., 14:08
comments 143
Soros György a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án.
photo_camera Soros György és felesége az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. Fotó: CLEMENS BILAN/MTI/MTVA

„Úgy gondolom, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is”

- nyilatkozta az M1 riporterének Soros György, aki az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet ünnepségére érkezett Berlinbe. Soros arra a kérdésre felelte ezt, vajon tényleg jobb hely lesz-e Európa a bevándorlástól, esetleg nem gazdasági motivációk miatt gondolja-e így. 

Az MTI szerint egy német újságíró kérdésére az válaszolta, továbbra is kitart elvei mellett, nem engedi, hogy személyes ügyet kreáljanak ellenfelei ebben a kérdésben.  

"Ideológiailag szemben állok mindazokkal, akik ezt a háborút folytatják, ragaszkodom az elveimhez, megvédem őket és azt hiszem, hogy győzni fogunk" - idézte a hírügynökség a befektető szavait.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.