Vesztegetést gyanítanak a kézilabda szövetségnél, házkutatás is volt

bűnügy
2017 június 08., 03:00
comments 35

Iratokat foglaltak le a rendőrség munkatársai a Magyar Kézilabda Szövetség székházában, ugyanis vesztegetés gyanúja merült fel, derült ki az MKSZ közleményéből.

A közleményből kiderül, hogy Kocsis Máté fideszes politikusnak, egyben sportszövetségi elnöknek egyszerűen csak jeleznie kellett, és már jöttek is a hatóságok.

A kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

A közlemény később Kocsis idei, tavalyi és tavalyelőtti nyilatkozataiból idéz. Ezekben arra utal, hogy a szövetség átvállalja a bírói és versenyeztetési díjakat a kluboktól. Ebből arra lehet következtetni, hogy talán ezzel függ össze a vesztegetés. (MTI, Kéziszövetség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.