Vesztegetést gyanítanak a kézilabda szövetségnél, házkutatás is volt

2017 június 8., csütörtök 3:00
36

Iratokat foglaltak le a rendőrség munkatársai a Magyar Kézilabda Szövetség székházában, ugyanis vesztegetés gyanúja merült fel, derült ki az MKSZ közleményéből.

A közleményből kiderül, hogy Kocsis Máté fideszes politikusnak, egyben sportszövetségi elnöknek egyszerűen csak jeleznie kellett, és már jöttek is a hatóságok.

A kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

A közlemény később Kocsis idei, tavalyi és tavalyelőtti nyilatkozataiból idéz. Ezekben arra utal, hogy a szövetség átvállalja a bírói és versenyeztetési díjakat a kluboktól. Ebből arra lehet következtetni, hogy talán ezzel függ össze a vesztegetés. (MTI, Kéziszövetség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt