Azt képzelte, hogy egy migráns szállta meg az anyját, ezért dísztőrrel támadt rá

Június 15-én, jövő csütörtökön kezdi tárgyalni a Budapest Környéki Törvényszék annak a skizofrén betegnek az ügyét, aki tavaly júliusban tőrrel támadt az anyjára. A leírás szerint a vádlott jelenleg is téves eszmékkel és érzékcsalódásokkal küszködik, skizofréniában szenved.   

Az illető Érden lakott a féltestvérénél, és velük együtt élt az édesanyjuk és annak férje is. A bíróság ügyismertetője szerint 

a vádlottban az a képzet támadt, hogy az édesanyja testét megszállta egy migráns, és meg kell őt ölnie. 

A vád szerint az illető fogott egy 25 centis pengéjű dísztőrt, átment az anya lakrészébe, és ott hasba- majd hátba szúrta a védekező asszonyt, akinek a segélykiáltására odafutott az emeletről az unokája és a fia. 

A vádlott ekkor őket is megtámadta, az anyának ezt kihasználva sikerült kijutnia a házból, és később a többi családtag is ki tudott szaladni, a támadóra pedig rázárták az ajtókat. 

Amikor kiértek a rendőrök, a vádlott éppen fürdött, így vették őrizetbe. Az anya sérülései 3 hét alatt gyógyultak meg, a vád szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba. (Index)