Túl barátságos volt, kirúgták a rendőrség kutyás egységéből

ÁLLAT
2017 június 09., 09:40
Gavel, a túl barátságos rendőrkutya.
photo_camera Gavel, a túl barátságos rendőrkutya. Fotó: Governor of Queensland, Public Domain

Hiába a remek vérvonal, Gavel, a queenslandi rendőrség német juhásza végül alkalmatlannak bizonyult a szolgálatra. A kutyát hónapokon át képezték a rendőrségi kutyaakadémián, de minden hiábavalónak bizonyult. Gavel egyszerűen túl barátságos, bármilyen idegen könnyedén lekenyerezheti némi hasvakarással és csikizéssel.

Pedig a nevelői mindent megpróbáltak, a végsőkig elmentek. Gavel konkrétan olyan sokáig járt az akadémiára, hogy négy egyenruhát is kinőtt, de végül így is ki kellett rúgniuk.

link Forrás

Gavel megnyerő személyiségével így is elég jó állást harcolt ki magának. Az állam kormányzója, Paul de Jersey fogadta örökbe a barátságos állatot, akit azonnal ki is nevezett alkirálykutyának. Így legalább az egyenruhát nem kell levetnie, még ha kicsit díszesebbre is cserélte a rendőruniformist. (Via ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.