Megállíthatatlanul csökken a magyar papság létszáma

vallás
2017 június 11., 06:20
comments 318


Hiába a keresztény értékrendjére büszke kormányzat, drámaian csökken a papok száma Magyarországon, írja a 24.hu. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia beszámolója szerint idén júniusban húsz főt szentelnek fel, míg 2006-ban ez a szám 36 volt. A katolikus egyházban hagyományosan ez a hónap az újmisék ideje. A hivatalos egyházi statisztika szerint jelenleg 2110, tíz éve 2576 volt a katolikus papok száma Magyarországon. 

A több mint négyszáz fős veszteség azt mutatja, hogy az egyház az elmúlt tíz évben elvesztette papjai húsz százalékát. 

Az utánpótlás hiánya mellett komoly gondot jelent az elöregedés. A 24.hu szerint  például a Győri Egyházmegyében a papság több mint fele már betöltötte a 73. életévét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.