Megváltoztatta a nevét a börtönben Breivik

külföld
2017 június 11., 6:51
comments 165

Egy nappal azután, hogy a norvég Legfelsőbb Bíróság visszautasította Anders Breivik embertelen börtönkörülményeit kifogásoló beadványát, a tömeggyilkos megváltoztatta a nevét. Több indokot is felsorolt, hogy miért döntött így, de azokról nem beszélhet, mondta az ügyvédje, majd elárulta, hogy Breivik ezentúl 

a Fjotolf Hansen nevet viseli.

A BBC szerint az egyik legelterjedtebb norvég vezetéknevet párosította Breivik az egyik legritkább keresztnévvel. A Fjotolf az utónév statisztika szerint azok közé a keresztnevek közé esik, amit kevesebb mint négy ember, vagy már senki sem visel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt