Megváltoztatta a nevét a börtönben Breivik

külföld
2017 június 11., 06:51

Egy nappal azután, hogy a norvég Legfelsőbb Bíróság visszautasította Anders Breivik embertelen börtönkörülményeit kifogásoló beadványát, a tömeggyilkos megváltoztatta a nevét. Több indokot is felsorolt, hogy miért döntött így, de azokról nem beszélhet, mondta az ügyvédje, majd elárulta, hogy Breivik ezentúl 

a Fjotolf Hansen nevet viseli.

A BBC szerint az egyik legelterjedtebb norvég vezetéknevet párosította Breivik az egyik legritkább keresztnévvel. A Fjotolf az utónév statisztika szerint azok közé a keresztnevek közé esik, amit kevesebb mint négy ember, vagy már senki sem visel. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.