Negyedmillióért számláztak gulyáslevest a külföldi vendégnek a Váci utcában

bűnügy
2017 június 11., 12:53
comments 402

Szombat éjfélkor csaptak le a rendőrök arra 13 fős csapatra, akik az egyik Váci utcai pubban alkalmazták a kilencvenes évek világszám féregségét, 

a túlszámlázást.

A Police.hu beszámolója szerint 19 külföldi sértettől összesen hárommilliót húztak le így. Január 23-án éjjel például egy koreai férfinak állítottak ki egy 623 ezres számlát. Miután a turistánál ennyi pénz nem volt, elvették az útlevelét, bankkártyáját és egy pénzautomatához kísérték, hogy együtt vegyék ki a számlán szereplő összeget. 

Volt vendég, aki 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért. 

link Forrás

A rajtaütés után a hely tulajdonosát, és 12 alkalmazottját is előállították, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.