17 évet ült börtönben, most előkerült a hasonmása, kiengedték

bűnügy
2017 június 12., 04:59
comments 67

Richard Anthony Jones 17 évet ült börtönben rablásért, és főleg szemtanúk vallomásai alapján ítélték el. Most viszont csodák csodájára sikerült előhalásznia egy fotót egy emberről, akit ugyanúgy Richardnak hívnak, mint őt, ráadásul úgy hasonlít rá, mint egyik tojás a másikra. 

photo_camera Mint két tojás Fotó: Kansas City rendőrség

Mivel az ügy újratárgyalásán a tanúk képtelenek voltak megkülönböztetni egymástól a két férfit, a bíró úgy döntött, hogy szabadon engedi Jonest, hiszen nincs bizonyíték arra, hogy ő követte el a bűntényt, ami miatt becsukták. Mint ahogy arra sincs, hogy a hasonmás követte el, úgyhogy mindketten szabadlábon vannak. (BBC, Kansas City Star)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.