A rendőrök 14 órán át razziáztak az Aurórában, ipari kendert is lefoglaltak

POLITIKA
2017 június 12., 18:28
comments 166

Pont a kender ipari felhasználásáról tartottak beszélgetést az Aurórában szombaton este, amikor 30 rendőr szállta meg a helyet.

„Az ügy pikantériája, hogy szombat este Zengető fesztivál volt, amelyen az esemény szervezői beszélgetéseken, workshopokon dolgozták fel a kender, mint haszonnövény régi magyar hétköznapi használatát, illetve mai felhasználási lehetőségeit a fenntarthatóság jegyében (pl.:textil, kenderbeton), így a rendőrség lefoglalt nagy mennyiségű nem drognak minősülő kendert is.”

Többek között ezt írják a Közösségi Ház Facebook oldalán. Azt is, hogy a 30 rendőr együtt érkezett a katasztrófavédelem és a helyi önkormányzat munkatársaival. Ez, és az időzítés is arra mutat, hogy talán nem szimpla lakossági panasz miatt néztek be a helyre, hanem ez egy alaposabban előkészített hatósági akció volt.

„Az intézkedés 14 órán keresztül tartott, mely során minden egyes vendég csak igazoltatás és ruházatának átvizsgálása után hagyhatta el a házat.

A mintegy 120 emberből összesen 15 embert állítottak elő, egy részüknél találtak csekély mennyiségű kábítószert. A droghasználati statisztikák alapján bármelyik budapesti szórakozóhelyen hasonló arányban sikerült volna fogyasztót találni. Miért pazarolja a rendőrség a kábítószer elleni küzdelem nevében egyszerű droghasználók vegzálására erőforrásait?

Értetlenül állunk a jelenség előtt, hogy egy közösségi központban ilyen mértékű, teljesen aránytalan intézkedés megtörténhet. Nem beszélve arról, hogy a tömeges igazoltatás és razzia súlyosan jogsértő eljárás.”

A rendőrök szombaton este 10 órakor érkeztek, és másnap déli 12 előtt valamivel fejezték be a helyszínelést.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.