Arcfelismerő kamerák és TEK bevetési egység is lesz a Szigeten

fesztivál
2017 június 12., 14:49
comments 74

A Magyar Nemzet kérdezte körbe a nagyobb fesztiválszervezőket, hogy milyen új biztonsági intézkedésekkel készülnek a rendezvényekre. A több százezres Sziget szervezői már tavaly új rendszert vezettek be: a névre szóló jegyet csak arcképes igazolvány ellenében lehet beváltani. Benis Dániel technikai vezető elmondta, hogy 

a fesztiválon arcfelismerő kamerarendszert is felállítanak a könnyebb azonosíthatóság miatt.

A fesztiválon működő operatív törzsben idén is ott ül majd a TEK munkatársa, aki mellett a egész bevetési egységet is a Szigetre telepít a terrorelhárítás. Idén útakadályokat telepítenek a belépési pontok környékére, hogy megelőzzenek egy esetleges tömegbehajtást, mondta Benis. A szervezők egy külön csapatot állítottak fel, hogy a közösségi médiában pánikkeltésre alkalmas hírekre reagáljanak, vagy megakadályozzák elterjedését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.