"Azzal kezdtük, hogy Orbán kiküldte az oroszokat, most meg Putyin jön évente látogatóba"

POLITIKA
2017 június 12., 20:20
comments 125

A HírTV Newsroom című műsorának volt vendége hétfő este Koncz E. Katalin, a Nyílt Társadalom Intézetek igazgatója, aki a rendszerváltáskor együtt dolgozott a miniszterelnökkel és a Fidesszel. Szerinte akkor egy nagyon fontos dolgot csináltak, de azóta sok minden változott. 

"Azzal kezdtük, hogy Orbán kiküldte az oroszokat, most meg Putyin jön évente látogatóba konzultációra,"

mondta Koncz. Szerinte az, ahogy az orosz elnök bánik a civilekkel, az ismétlődik meg itt is. Az ottani törvény a minta a magyar kormány számára, hangsúlyozta az igazgató. Koncz Orbán Soros-maffiás vádjára úgy reagált, hogy 

"nem támogatjuk az illegális bevándorlást."

link Forrás

Az igazgató szerint csak azt szeretnék, hogy azok, akik

"megérkeznek ide a menekültek a határhoz, akkor ezeknek az embereknek lehetőségük legyen a magyar törvényeket betartva beadják azokat a papírokat, amivel adott esetben beléphetnek Magyarországra. Ez lényegében megszűnt. Nem jön be Magyarországra egyetlen egy migráns sem, menekült sem. Egyrészt ezt támogatjuk, jogi segélyt adunk nekik. Másrészt pedig valóban, felhívjuk a  figyelmet arra, hogyha megérkeznek ide az országhatárhoz, Magyarországon milyen törvények vannak, amelyeket nekik be kell tartani."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.