Balog szerint muszlim és keresztény nem tud egymás mellett élni konfliktus nélkül

"Az illegális bevándorlás nem esélyt, hanem veszélyt jelent Európára, a multikulturalizmus kísérlete pedig olyan biztonsági és kulturális kockázat, amelyet nem szabad vállalni," mondta a wSieci című lengyel hetilapnak adott interjúban az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán arra a kérdésre, hogy a migráció magyar megítélésében van-e jelentősége annak, hogy a migránsok többsége muzulmán, úgy válaszolt, hogy az iszlám komoly kultúra és hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartanunk, 

"de Európának más az identitása, és látni, hogy ez a két kultúra nem képes konfliktusok nélkül egymás mellett létezni. A legnagyobb különbség, hogy míg Európában elválasztották egymástól a politikát és a vallást, az iszlám esetében azonban inkább a vallás határozza meg a politikát."

Hogy itt pontosan mire gondolt a miniszter, nem tudni. A beszélgetésben szóba került a CEU ügye is, ami Balog Zoltán szerint csak ürügy az ország elleni támadásokhoz. Ahelyett, hogy teljesítené a törvényi feltételeket

"nemzetközi akciót szervez Magyarország lejáratására, és azzal vádolja a kormányt, hogy megsérti az egyetemi autonómiát."

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.