Életfogytiglanra ítélték a román férfit, aki megfojtotta a barátnőjét, majd elrejtette az ágyneműtartóban

A vád szerint a 28 éves, román állampolgárságú L. Gyula még 2013-ban megfojtotta barátnőjét, majd a holttestet az ágyneműtartóban rejtette el. 

A tárgyaláson Palásti Sándor bíró elmondta, hogy L. minden nyomot el akart tüntetni, miután későbbi áldozatával néhány hónap alatt több bankot kiraboltak, illetve megpróbáltak kirabolni. A 40 éves, addig prostituáltként dolgozó nő sofőrködött a rablások alatt, és a férfi azért gyilkolta meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni, a nő ugyanis, ha drogozott, hajlamos volt kotyogni az ismerősöknek. 

A  vád szerint a férfi  tablettákkal elkábította, majd megfojtotta a nőt, a holttestet a másodrendű vádlottal - egy másik barátnőjével - közösen szőnyegbe csavarta, a fejére nejlonzacskót kötött, és a ház emeleti részében egy ágyneműtartóba rejtette el, ahol csak körülbelül négy hónappal később, 2014 januárjában találtak rá a hozzátartozói.

Bán Judit ügyész elmondta, a vádlott nem volt biztos abban, hogy az áldozata meghalt, és azért húzott zacskókat a fejére, hogy még esélye se lehessen annak, hogy a sértett életben marad.

A férfi csak a fegyveres rablásokat ismerte be, a gyilkosságot nem. Védője kijelentette, hogy nem ügyfele követte el a gyilkosságot. 

Az ítélet nem jogerős. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.