Igaz: állami támogatásból vízi filmstúdió épül Kisvárdán

politika
2017 június 12., 15:25
comments 145

A mfor.hu vette észre a közbeszerzési értesítők közt, hogy 

Kisvárda vízi filmstúdiót épít.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa nem csak az 5 méter magas acél stúdiócsarnokra, hanem a kültéri díszletek kivitelezőjét is keresi. A tenderkiírás szerint összesen a 162 darab díszleten

fém vagy fa vázra szerelt hordozó lemezre faragott épületstruktúrákat kell kialakítani összesen 11 870 m2 felületen.

A stúdióra, és a díszletekre összesen 480,8 millió forintot költenének. A lap szeretett volna más részleteket is megtudni a beruházásról, de a kisvárdai önkormányzat nem reagált a megkeresésre. Seszták Miklós korábban azt mondta, hogy

"mivel számos, filmben jártas személy származik a környékről - mint például Adolf Zukor, a Paramount Pictures filmvállalat alapítója, aki Ricsén született és Mátészalkán tanult, megfelelő a háttér egy vízi filmstúdió kialakításának is."

Erős mondat. Zukor 1873 született ott, és már húszévesen emigrált. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.