Világrekord: 45 nyíltan meleg képviselő lesz a brit Alsóházban

életmód
2017 június 12., 12:50

Két meleg képviselő ugyan elvesztette helyét a brit parlament Alsóházában, viszont lett nyolc új, és ezzel 45-re emelkedik a vállaltan meleg képviselők száma a törvényhozásban. Közülük 36 férfi, 9 nő. Ez a 650 képviselőt tekintve 7 százalékos melegarányt, egyben világrekordot is jelent: az USA 535 tagú Kongresszusában például csak heten vannak olyanok, akik vállaltan melegek. A magyar parlamentben meg nincs egy szál se. Mármint vállaltan meleg képviselő. (Metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.