A COVFEFE-törvény értelmében Donald Trump összes Twitter-üzenetét meg kéne őrizni a Nemzeti Levéltárban

külföld
2017 június 13., 08:57
comments 60

Mike Quigley illinois-i demokrata képviselő benyújtotta a „Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement”-törvényt, röviden, a COVFEFE-törvényt. Ennek értelmében a Nemzeti Levéltárban őrzött hivatalos elnöki iratok között el kellene helyezni a mindenkori elnök (most épp Donald Trump) összes Twitter-üzenetét és egyéb közösségimédia-interakcióját is, így az utókornak megőriznék az olyan törölt posztokat is, mint a covfefet.

photo_camera Fotó: Nicholas Kamm / AFP

Quigley szerint a tweetek erősek, és az elnöknek felelősségre vonhatónak kell lennie azok miatt is. Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője a múlt héten azt mondta: Trump tweetjeit „az Egyesült Államok elnökének hivatalos nyilatkozatainak tekintik”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.