Libabőrözős: franciák tízezrei énekelték telitorokból az angol himnuszt a francia-angol meccs előtt

foci
2017 június 13., 21:35
comments 129

Franciaország és Anglia csapatai találkoztak barátságos mérkőzésen a Stade de France-ban, a lelátón egymás mellett helyet foglaló Emmanuel Macron és Theresa May társaságában. A meccset 3-2-re nyerték a hazaiak egy szó szerint barátságos meccsen. 

A mérkőzés előtt a francia szurkolók viszonozták azt a gesztust, amit az angolok gyakoroltak 2015 novemberében, Londonban, nem sokkal a párizsi terrortámadást követően. Akkor a Wembley közönsége a francia himnuszt, a La Marseillaise-t énekelte közösen a vendégekkel francia trikolort formálva. 

Most - a manchesteri és londoni terror után - Párizson volt a sor, és Párizs nem okozott csalódást. A szervezők kivetítőn feliratozták a God Save the Queen szövegét a britekkel közösen éneklő hazai közönségnek. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt